BÅT

Askeladden C65 Cruiser

Teknisk
 • båttype
 • merke
 • modell
 • Årsmodell2021
 • lengde (cm)645
 • lengde (fot)21
 • bredde (cm)246
 • vekt (kg)1400
 • motorfabrikantsuzuki df200
 • motortypeutenbords
 • maks fart45
 • drivstoffbensin
 • materialeglassfiber
 • fargehvit
 • sitteplasser7
Pris
kr 778000
Beskrivelse

NOMINERT TIL EUROPEAN BOAT OF THE YEAR 2018

Årets jury av «European Power Boat of the Year 2018», var samlet i Frankrike under Cannes Yachting Festival. Mange ventet spent på nominasjonen av hvilke modeller som kan bruke tittelen Europeiske Power Boat of the Year 2018. Å bli nominert i en av de klassifisert kategorier er alltid positivt for produsenter og designere som får en tillitserklæring at det de driver med er rett. Som tidligere er det følgende kategorier; for lengder opp til 25 fot, opptil 35 meter; opptil 45 meter; på mer enn 45 fot og til sist offshore modeller.European Power Boat of the Year 2018 vinneren av hver av kategori blir annonsert lørdag kveld, 20. januar 2018, på slutten av den første dagen til Düsseldorf Boot, verdens største innendørs båtmesse.

Med C65 Cruiser markerer Askeladden videreføringen av en serie nyheter som vil glede det norske båtmarkedet i årene som kommer. Askeladden C65 Cruiser er det neste steget i Askeladdens innovativ produktutvikling og vil i løpet av vinteren og våren bli lansert på båtmesser i Norden og Europa.

Båten er den første i rekken på den nye C65-Skrogplattformen med overbygg tilpasset weekend overnattingsturer. Denne båten har mer bo komfort en lillesøster C61 Cruiser som ligger i over-night klassen og går inn i samme klasse som storesøster C75 Cruiser i weekend klassen.

Den nye båten innehar alt det beste fra Askeladden C-Serien –  det er lagt stor vekt på å videreføre design, farger, spennende materialbruk og kjøreegenskaper fra C75- og C61-Plattformen. Målet har vært å utvikle en tidsriktig, fremtidsrettet båt med bred appell til den moderne båtbruker, med fokus på formspråk, tekniske og praktiske løsninger, kjøreegenskaper og fargebruk.

Askeladden C65 Cruiser er en åpen, elegant og sportslig Day Cruiser i weekend klassen. C65 Cruiser er første båt ut på den nye C65-Plattformen. Gedigen cockpit med sitteplass til hele 7 personer. U-Sofaen akter, som har plass til bord, kan enkelt gjøres om til en gedigen solseng.  Førermiljøet setter en helt ny standard for værbeskyttelse, ergonomi, praktiske løsninger og ikke minst design. Akterdekket tar med seg de unike løsningene fra C61-Serien. Med full passasje fra cockpit til den store badeplattformen ”forlenges” dørken og gir enkel adgang til bading og vannsport uten å måtte klatre over rekka. Akterbenken har vipperygg slik at man etter en dukkert kan slappe av på hekken og se på andre som leker seg i vannet.C65 kan også benyttes som overnattingsbåt. Den er utrustet med en høyreist kalesje – skjult i egen ”kalesjegarasje” og forkabinen gir overnatting for 2 voksne personer. I forkabinen har vi også plassert et spyletoalett i eget kabinett. Båten er også utrustet med et enkelt pantry med vask, kokeapparat og kjøleskuff.

Banebrytende skrogdesign

Det er lagt ned et betydelig arbeid i å utvikle den nye C65-Skrogplattform med de samme egenskaper som C75- og C61-Plattformen. Målet har vært å finne den optimale kombinasjonen av minimal planingsterskel, myk gange, tørr cockpit, høy hastighet, gunstig drivstofføkonomi og ikke minst god stabilitet.Askeladden C65 Cruiser kan med rette sies å være en total nyskapning i sin størrelse.

Askeladden C65 Cruiser er lettdrevet, sikker og har stort fartspotensiale. Bygget for outboard fra 150 til 250 hk. Med største motor er fartspotensiale ca. 45 knop.

Zipwake helautomatisk dynamisk trimkontrollsystem

Askeladden Boats har innledet et samarbeid med det svenske selskapet Zipwake og dets norske importør ProNav som tar sikte på å standardisere Zipwake systemet på våre båter. Den første båten som vil benytte dette systemet i 2016 er C65 Cruiser. Zipwake er et unikt og banebrytende system som ved hjelp av interceptor trimplan og avansert elektronikk automatiserer funksjonen til de tradisjonelle manuelle trimplan som har vert benyttet på slike båter i en mannsalder. Systemet tar seg automatisk av både pitch og roll stabilisering av båten og vil gi brukeren en helt unik kjørekomfort sammenlignet med de tradisjonelle systemene.